| Tytuł: | Dziwne fobie |
| Autor: | Olga23 12.5.2010, 04:52 |
| głęboko wierzę, że nie jesteśmy sami we wszechświecie.... nie boję się tego, ale inaczej jest w nocy... wiem, że to głupie i sama się z tego śmieję w ciągu dnia, ale panicznie się boję, że w nocy przyjdą po mnie kosmici i mi zrobią coś złego itp nie wiem dlaczego tak jest. wątpię, żeby w najbliższych latach odwiedzili kogokolwiek, a zwłaszcza taką małą miejscowość w małym kraju.... :razz: sama sobie próbuję tłumaczyćten mój strach. nie rozumiem dlaczego tak się boję :oops: a boję się tak, że nie zasnę w zamkniętym pokoju :cool: muszę mieć drzwi otwarte na wypadek ucieczki proszę pomocy :!: :!: kto może mi wkoncu wbić do głowy, że w nocy mogę spać spokojnie :?: :grin: czekam na odpowiedzi | |
| Autor: | Antyryba 12.5.2010, 04:52 |
| moją fobią są ryby. gdy je widze to wpadam w panike, nie kapie sie w jeziorach ani w rzekach, nie jem ich... czy ktos ma tak samo?? | |
| Autor: | Yasirka 12.5.2010, 04:52 |
| ja mam taki w sumie mały problem moze sie to wydawac śmieszne, ale boje się patrzec na wieksze fale, na morze, na wode tam gdzie nie widac dna. Normalnie wpadam wtedy w panike :???: pamietam kiedys ogladalam film gdzie akcja toczyła sie na otwartym morzu,był to moment ze strasznym sztormem, ehh trzeslam sie jak osika :oops: czy jestem dziwna czy mi sie tylko wydaje :?: | |
Anoreksja i bulimia
Zdarza się że trudno jest rozpoznać moment zaczęcia choroby, często słyszy się o trudnościach w codziennym funkcjonowaniu. Objawy u niektórych osób prowadzących zabiegany tryb życia przypominają objawy bulimii.
Hemoroidy – jedno z najbardziej rozpowszechnionych schorzeń, do którego wciąż przyznają się zaledwie jednostki. Nie dziwi ten fakt, gdyż choroba stanowi problem intymny oraz nieco wstydliwy.
PTSD
To zaburzenie lękowe powstaje w wyniku stresu o bardzo dużej sile i powoduje psychiczny kryzys, który zazwyczaj przekracza ludzkie możliwości. Jest to przedłużona lub opóźniona reakcja.