| Tytuł: | kofeina a fobia |
| Autor: | maciek 20.5.2010, 13:08 |
| Witam, pisałem wczoraj posta innego ( sorry za następny ) lecz ten dotyczy czego innego. Zastanawiam się, czy od nadmiernego picia kawy mogą się brać objawy fobi społecznej? Pije po 2-4 kawy dziennie ( teraz), wcześniej ograniczałem się do 1-2, z biegiem czasu doszłem do takiej ilości. Pije kawę 4 lata lub nawet 5, mam 19 lat. Dlaczego kieruję pytanie do Was? Sam nie jestem w stanie sprawdzić jak będe się czuł bez kawy gdyż juz jestem mocno uzależniony od niej, nie mogę sobie odmówić. | |
| Tytuł: | kofeina a fobia |
| Autor: | antyk 20.5.2010, 13:09 |
| Kofeina nie wywołuje żadnych reakcji lękowych, ona tylko podnosi ciśnienie, pobudza organizm i to wszystko | |
| Tytuł: | |
| Autor: | 27.5.2010, 09:18 |
| witam w klubie, uwielbiam kawe, ale fobia na tym punkcie??? | |

Anoreksja i bulimia
Zdarza się że trudno jest rozpoznać moment zaczęcia choroby, często słyszy się o trudnościach w codziennym funkcjonowaniu. Objawy u niektórych osób prowadzących zabiegany tryb życia przypominają objawy bulimii.
Hemoroidy – jedno z najbardziej rozpowszechnionych schorzeń, do którego wciąż przyznają się zaledwie jednostki. Nie dziwi ten fakt, gdyż choroba stanowi problem intymny oraz nieco wstydliwy.
PTSD
To zaburzenie lękowe powstaje w wyniku stresu o bardzo dużej sile i powoduje psychiczny kryzys, który zazwyczaj przekracza ludzkie możliwości. Jest to przedłużona lub opóźniona reakcja.